SMS lånet banede vej for online lån i Danmark

Hvis du er vokset op med mobiler som Nokia 3310, Nokia 3210 og hvilke andre Nokia mobiler der ellers var på markedet dengang, er der gode chancer for, at du også kan huske reklamerne for SMS lån, eller måske endda selv har prøvet at tage et SMS lån igennem tiden.

Der er ingen tvivl om, at SMS lånet banede vejen for den måde, som vi låner penge på i dag. Hvis vi ikke havde SMS lånet, er det ikke sikkert, vi ville være nået så langt inden for lån, som vi er i dag.

SMS lån var hot i flere år

SMS lån var ikke bare noget, der lige var oppe at vende et halvt års tid for så at forsvinde igen. Nej, det var populært at låne penge på den måde i flere år. Det var generelt bare den måde, du skulle låne på, hvis du ville have et kviklån, tilbage i starten og midten af 00’erne.

Det kan være svært at sætte sig ind i for dem, der ikke er vokset op med andet end smartphones og internet på mobilen, men det var nu engang sådan det var.

Det fungerede på den måde, at du skulle smide en SMS afsted til låneudbyderen med en bestemt tekst. Og inden du havde set dig om, fik du så sat penge ind på din konto. Du brugte egentlig bare SMS til at ansøge med.

Erstattet af online lån da vi fik mobilnet

Men da vi så fik smartphones med internet på, var der ikke meget mening i at bruge SMS til at ansøge om lån mere, når det hele kunne klares fra nettet. Stille og roligt begyndte de online lån, som vi kender den dag i dag, at reklamere i medierne, og vi danskere begyndte at omstille os til at låne via vores computer eller via nettet på mobilen i stedet for.

Og det ser også ud til, at det er den måde, vi kommer til at ansøge på fremover. Der er intet, der tyder på, at vi går tilbage til SMS lånet. Og det er nok også meget godt.

SMS lånet banede vej for online lån i Danmark
SMS lånet banede vej for online lån i Danmark

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.