Vælg en bil med lav grøn ejerafgift

Når du skal købe en ny bil, kan det være smart at vælge en model med lav grøn ejerafgift. I hvert fald hvis du vil slippe så billigt som muligt i faste udgifter.

De tungere og ældre biler har tit en høj ejerafgift – ofte på mange tusinde kroner om året. Det slipper du for, hvis du vælger en mindre bil, der kører længere på literen.

Så lidt kan du ende med at betale

Spændet mellem de dyreste og billigste biler er enormt. Faktisk kan du ende med at betale helt ned til 330 kroner hvert halve år i grøn ejerafgift, hvis du vælger den billigste løsning.

Vælger du omvendt den bil med den højeste grønne ejerafgift, kommer du helt op og betaler 11.680 kroner – hvert halve år vel at mærke.

Gør det billigere at have bil

Hvis du er vant til at betale en høj grøn ejerafgift, vil du blive overrasket over, hvor billigt du egentligt kan slippe. At betale lidt over 300 kroner to gange om året er jo ingenting sammenlignet med at betale op imod 24.000 kroner årligt.

Foruden at gøre det billigere for dig, er det også sundere for miljøet at vælge en bedre bil. Det bedste vil jo være at købe en elektrisk bil, så du ikke skal tænke på denne udfordring, men hvis du ikke er interesseret i det, kan du også bare gå efter en lille bil, der kører langt på literen. Læs mere om grøn ejerafgift her.

Har du egentlig brug for en stor bil?

Det er tit de store og tunge biler, der betaler mest i afgift, fordi de ikke kører særlig langt på literen. Men har du overhovedet brug for at have en stor bil, eller vil du kunne klare dig med at have en lille smart bybil, der lige så nemt kan få dig fra A til B.

Selvom nogle af de biler med høj grøn ejerafgift også tit er de lidt sejere biler, er det så det værd? Eller skal du rent faktisk ud at købe en minibil, der er bedre rent økonomisk at køre rundt i?

Vælg en bil med lav grøn ejerafgift
Vælg en bil med lav grøn ejerafgift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.