Kan jeg få løn under en lockout?

Heldigvis er det således, at vi i Danmark ikke har haft særlig mange lockouts. Men de har dog trods alt været der, og det kan blandt andet være med til at rejse det spørgsmål – kan jeg få løn under en lockout?

Og det korte svar er nej – du har ikke mulighed for at få din sædvanlige løn, hvis du hører til i en faggruppe, der er så uheldig at blive lockoutet. Sådan har reglerne altid været, men heldigvis er der en løsning – i hvert fald en midlertidig løsning – som gør det muligt for dig stadig at kunne betale dine regninger. Den finder du hos din fagforening.

Penge fra din fagforening

Under en lockout har du nemlig mulighed for at få penge fra din fagforening, som har en pulje målrettet til sådan en situation. Bemærk dog, at du formodentlig ikke får et beløb, der matcher din almindelige løn, men du har trods alt stadig mulighed for at få mad på bordet under perioden, hvor der er lockout, og hvor du ikke får løn.

Disse penge skal dog som regel betales tilbage, idet de bliver udbetalt som enten understøttelse eller lån. Ved understøttelse skal pengene betales tilbage via et højere kontingent, mens du ved et lån betaler pengene tilbage men samtidig slipper med et lavere kontingent. Hvis du gerne vil vide mere om økonomien under en lockout, så læs mere om lockout her. Der kan du blive klogere.

Skal jeg være bekymret for en ny lockout?

Som tidligere nævnt er det heldigvis sjældent, at vi har en større lockout i Danmark. Men dermed ikke sagt, at det ikke kan ske, at der på et tidspunkt kommer endnu en lockout, som kan ramme landet lige så hårdt, som den der var i 2013 gjorde med landets lærere.

Der plejer som regel kun at blive varslet med en lockout, men i sjældne tilfælde kan truslerne ende med at blive en realitet, hvis der ikke er lavet en aftale i tide. Og her er det en rigtig god ide at holde dig opdateret via din fagforening, da de kan hjælpe dig under processen.

Kan jeg få løn under en lockout?
Kan jeg få løn under en lockout?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.