Sådan får du råd til din studietur

Skal du på studietur, men har du svært ved at finde pengene til turen, er der heldigvis et par forskellige måder at få skrabet nok penge sammen til det. Det er en rigtig god idé at tage med på studieturen i din klasse, da der er meget – både fagligt og socialt – at gå glip af, hvis du ikke kommer med.

Så selvom det kan virke som en relativ stor udskrivning fra din konto, når du er studerende, er det en god ide at prioritere penge til det, hvis du har mulighed for det, da du ikke vil komme til at fortryde det, hvis du tager med. Omvendt vil du nok hurtigt komme til at fortryde det, hvis du ikke kommer med. Så har du mod på at tage med, men ikke penge nok til det, kommer vi med et par løsningsforslag lige her.

Tag et SU lån

Først og fremmest kan du jo overveje at tage dig et SU lån, hvis du vel og mærke er på SU og har mulighed for det.

Det er klart den billigste måde at låne penge på til din studietur, hvis du ikke har mulighed for at låne fra venner eller familie til turen. Som regel koster en studietur ikke meget mere end et par tusinde kroner, så det vil ikke tage dig lang tid at betale pengene tilbage igen.

Lån penge på nettet

Får du ikke SU, eller bruger du dit fulde SU lån i forvejen, så du ikke har mulighed for at låne flere penge den vej, kan du også vælge at gå på nettet og låne penge i stedet. Men lån penge på nettet med en stor forsigtighed, da det ofte er dyrere end mange andre steder.

Men har du ikke andre steder at finde pengene, kan det være den nemmeste måde at låne penge til din studietur. Du får pengene sat direkte ind på din konto, og så længe du bare er over 18 år og ikke står i RKI, er der mulighed for at låne penge online.

Få et ekstra job

Hvis du har mod på det og tid til det, har du også den mulighed at få dig et ekstra job ved siden af dit studie. Du får som regel at vide, at du skal på studietur god tid i forvejen, så du burde have tid til at finde dig et lille deltidsjob ved siden af.

Det kan også være, du allerede har et studiejob, hvor du kan lægge en del af pengene til side hver måned og på den måde spare op til, at du skal på studietur.

Sælg overflødige ting fra din lejlighed

Hvis du bare står og mangler den sidste sjat penge for at få råd til turen, kan du vælge at sælge ud af nogle af dine overflødige ting i din lejlighed eller på dit værelse for at få råd til turen. Det burde kunne lade sig gøre at finde et par hundrede eller få tusinde kroner på denne måde.

Måske har du en Playstation, noget tøj eller en cykel, som du ikke bruger mere, og som bare står og fylder? Så kan du jo vælge at sælge ud af noget af det for at finde de penge, du mangler for at kunne betale for turen.

Sådan får du råd til din studietur
Sådan får du råd til din studietur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.