5 tips til at finde ud af hvad du skal blive

Har du endnu ikke fået styr på, hvad du gerne vil “være når du bliver voksen”, er det intet problem. Du har en verden af muligheder foran dig, og her håber vi, at vi kan inspirere dig til at vælge din nye retning.

Alternative uddannelser

Hvis du er ved at være træt af at kigge på de “almindelige” uddannelser, kan det være en idé at tage et kig på alternative uddannelser.

Måske er det noget for dig at blive skuespiller? Yogainstruktør? Professionel danser? Der er mange af disse uddannelser, som rent faktisk kan føre til gode, faste jobs.

Dog er det ikke alle, der lige tænker på dem, fordi de ikke er med på listen over de almene uddannelser. Der er også tit egenbetaling på disse skoler.

Start egen virksomhed

Du kan også vælge at gå din egen vej og blive selvstændig med eget firma. Du kan eksempelvis kombinere et håndværk og lave din egen forretning. Det kan være selvstændig gulvsliber, grafiker, tømrermester eller lignende. Det kan være den perfekte levemåde for mange mennesker.

Det er ikke svært at blive selvstændig. Alle kan blive det så at sige. Og hvis du kombinerer det med et håndværk, kan du være sikker på, at der nok er kunder til mange år fremover. Tilbyder du et godt produkt og en god service, skal det nok gå dig godt.

Kom i praktik og bliv inspireret

Hvis du ikke har en idé om, hvad du skal være, men du har et par idéer, kan det være smart at tage et par uger i praktik, hvis det kan lade sig gøre. Det kan være en rigtig god måde til at komme helt tæt på en branche eller en specifikt stilling og snuse til, hvad det kan, og om det er noget for dig.

Der er mange virksomheder, der er klar på at tage praktikanter ind. Forvent ikke nødvendigvis, at du får en helt en til en oplevelse med den enkelte stilling, men det er en god måde at komme helt tæt på et fag, som du ellers ikke ville have haft mulighed for.

Prøv flere forskellige ting

Du skal ikke være bange for, hvis du ikke bliver forelsket i det første job, du kommer til at prøve. Er det ikke lige dig, er det bare med at kaste dig over noget nyt, og så noget nyt igen, indtil du finder lige netop det, der passer til dig og dit sind.

Der er ikke nogen skam i at vælge om. Det er der rigtig mange mennesker, der kommer til at gøre. Der er endda mange, der slet ikke kommer til at arbejde med det, de har uddannet sig til.

Prøv noget helt andet

Det kan også være, du skal prøve at kaste dig i gang med noget helt andet end det, du har prøvet før, eller som du har haft i tankerne.

Hvis du altid har siddet foran en computer, kan det være, du skal prøve noget, hvor du bruger dine hænder som håndværker, murer eller maler.

Selvom du måske aldrig har prøvet at lave mad før, betyder det jo ikke, at du ikke kan lære at blive en rigtig god kok.

Så er der noget, du aldrig har prøvet før, kan det da være en idé at give det et forsøg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.