SIKKERHEDSSKO: Hvad, hvordan og hvorfor?

Sikkerhedssko er et must-have for rigtig mange mennesker i en lang række forskellige erhverv, såvel som til privat brug. Det er vigtigt at du ikke blot vælger et par tilfældige sko men sørger for at de dækker dine behov ordentligt. I sidste ende er det din krop som der skal passes på, så du undgår ulykker samt nedslidning der kan undgås.


Komfort frem for alt

Hvis du skal bruge sikkerhedssko på arbejdet, er der en stor chance for at du skal gå rundt i mange timer hver dag. Hvis skoene gnaver, irriterer eller ikke passer ordentligt, så bliver du måske fristet til at tage dem af og gå med almindelige sko – og dermed risikere at du kan komme til skade i tilfælde af uheld.

Arbejdsmand med sikerhedssko og walkie-talkie

Når du skal købe nye sikkerhedssko, eller din arbejdsplads investerer i et par til dig, så skal du altid sørge for at prøve dem og ikke bare basere dit bud på din normale skostørrelse. Mærker kan variere, og sikkerhedssko er også anderledes fra almindelige sko, så husk altid at få gået lidt rundt i dem så du kan være sikker på pasform og komfort. De skal hverken være for store eller små – hvis du er vant til f.eks. altid at bruge ekstra tykke sokker, så sørg for at have dem på når du prøver sko. Du skal også tænke på hvilken stilling du arbejder i, så du kan have en korrekt holdning og passe på f.eks. ryggen og andre udsatte steder.


Sikkerhed (naturligvis)

Det kan lyde temmelig indlysende, men du skal være sikker på at din sikkerhedssko faktisk er sikker. Glem alt om tilfældige køb eller bare vælge den billigste model. Den sikkerhedssko du vælger, skal først og fremmest overholde kravene der er sat af arbejdspladsen og Arbejdstilsynet. Sikkerhedssko er et temmelig bredt begreb, så du skal være opmærksom på hvilke specifikationer skoen skal have. Har du kun brug for en sko med beskyttende tåkappe, eller kræver din arbejdsplads at skoene er resistente overfor olie og syre, har sømværn, eller f.eks. ikke efterlader mærker fra sålen? Det er vigtigt at have styr på detaljerne, så der først og fremmest er styr på sikkerheden, men så du også vælger en sko der passer perfekt til præcis dine arbejdsforhold. Det er også vigtigt at enten producenten eller arbejdspladsen kan informere dig om vedligeholdelse af skoene, så du er sikker på at de kan holde i mange år fremover og giver optimal beskyttelse hele vejen.

De fleste har nok et billede af sikkerhedssko som værende nogle lettere klodset udseende sko. Der er uden tvivl modeller der skeler mest til beskyttelse og knapt så meget til design, men markedet er efterhånden vokset tilstrækkeligt til at der er blevet udviklet nye modeller som også inkorporerer et fint design og i materialer der ikke skaber ekstra, unødvendig vægt på fødderne.

Sørg for at du kan sætte dig ned og gennemgå alle muligheder, så du vælger den sko der passer bedst til dig, din krop og det arbejde du udfører. Med de rette sikkerhedssko, kan man udføre sit arbejde velvidende at man er klædt ordentligt på og har den rette beskyttelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.