Hvordan låner jeg penge når jeg står i RKI?

Det er ikke rart at være registreret i RKI. Det er der efterhånden mange danskere, der har prøvet, og i dag står mange tusinde danskere stadig registreret.

Hvis du er en af dem, der har været så uheldig at blive registreret i RKI, kan det være, du tænker på, om det overhovedet kan lade sig gøre for dig at låne penge igen, om det er helt udelukket.

Det kommer vi til at kigge nærmere på her. For selvom mange døre er lukket i for dig, når du er i RKI, kan det faktisk stadig lade sig gøre at låne penge. Det kræver bare lidt hjælp for at komme i gang.

Hvad er RKI, og hvordan havner jeg der?

RKI er et register over dårlige betalere. Det er register, du havner i, hvis du ikke har betalt dine regninger til tiden. Så kan kreditoren melde dig til RKI, og bliver du optaget deri, kan andre kreditorer se dette og dermed undlade at låne dig penge.

Derfor er det altid en rigtig god idé at betale dine regninger til tiden, så der ikke er en risiko for, at du havner i RKI. Du har altid mulighed for at gå på nettet og tjekke din RKI gæld, hvis du ikke kender det beløb, du skylder.

Kan jeg låne penge, når jeg står i RKI?

Lån penge trods RKI er faktisk en reel mulighed. Selvom stort set alle låneudbydere lukker dørene i for dig, når du står i RKI, kan det stadig lade sig gøre at låne penge enkelte steder, når du er registreret deri. Det kræver bare lidt hjælp fra en anden part. En anden part, som du skal ud at finde.

For når du står i RKI, er en kautionist stort set din eneste mulighed for at låne penge. En kautionist er en person, der står inde for dit lån, hvis du ikke er i stand til at betale af på din gæld. Så du skal finde en person, der kan stå inde for lånet, og som vil kautionere for dig. Så kan det godt lade sig gøre at låne penge trods RKI.

Hvordan kommer jeg ud af RKI?

Men det smarteste, og nok også det nemmeste, er jo at få kæmpet dig ud af RKI, så du igen kan låne penge i dit eget navn, så du ikke skal belemre andre med det.

Du kommer ud af RKI ved at betale dine regninger. Derfor er det en rigtig god idé at få et overblik over dine regninger, så du ved, hvor meget du skylder, og så du kan få lagt en plan for, hvordan du får betalt af på din gæld.

Sådan undgår du at komme i RKI igen

Når du først er kommet ud af RKI, kan det være en rigtig god idé at forblive ude af registeret. Så hvis du ikke stoler på dig selv nok til at betale af på en eventuel ny gæld, er det en god idé at holde dig fra at låne yderligere penge.

Hvis du får brug for at låne penge, er det vigtigt kun at låne et beløb, du rent faktisk har råd til at betale af på. Og husk så at få betalt dine regninger til tiden, så du ikke risikere at blive meldt til RKI igen.

Hvordan låner jeg penge når jeg står i RKI?
Hvordan låner jeg penge når jeg står i RKI?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.