Det skal du tænke over ved konfirmationsgaven

Når du skal give en konfirmationsgave, er der flere ting, der er gode at tænke over, inden du vælger at kaste dine penge efter gaven.

Det kan være svært at finde populære gaver til teenager, men hvis du bare gør dig umage og gør dit forarbejde godt nok, behøver det faktisk ikke at være noget problem at finde på en gave, som konfirmanden vil blive glad for at modtage.

Du bestemmer naturligvis selv, hvad du har lyst til at give, og er du af princip imod at give penge i gave, er der jo ingen grund til at tænke over sjove pengegaver, hvis det er no go for dig.

Gaven skal kunne bruges af konfirmanden

I bund og grund handler det jo bare om at give en gave, som konfirmanden rent faktisk vil blive glad for, og som personen kan bruge til noget.

Der er jo ikke meget ved at give en gave, som du har det sjovt med at give, men som konfirmanden bliver trist eller irriteret over at modtage. Så er det bedre at finde på en gave, som du er sikker på, at konfirmanden med garanti vil blive glad for at få på den store dag.

Populært at give pengegaver til konfirmation

Mange konfirmander ønsker sig jo mest af alt bare penge, som de så bagefter selv kan bestemme over, hvad skal bruges til. Så du skal ikke være bange for, at du bliver upopulær, hvis du kommer med en sjov pengegave til konfirmanden.

Langt de fleste vælger faktisk også at give pengegaver til en konfirmation, da mange teenagere ser frem til konfirmationen som det første virkelige punkt i livet, hvor de kan skrabe en del tusinde kroner sammen på en dag. Og for 13-årige er et par tusinde kroner rigtig mange penge.

Du kan også give andre gaver

Hvis du ikke lige er til at give penge i gave, og hvis du rent faktisk har en god idé til en anden gave, skal du ikke være bange for, at du ikke kan give andre gaver end bare penge. Det kan du sagtens.

Har du en rigtig god idé til en god gave, som du er sikker på, at konfirmanden bliver glad for, er det da bare med at gå med din mavefornemmelse og vælge den gave. Er gaven ikke helt stor nok, kan du altid vedlægge et mindre beløb ved siden af, så du samtidig giver en pengegave.

Giv ikke mere end forældrene

Vi er jo alle forskelligt stillet i livet. Derfor kan det også være en god idé ikke at give mere til konfirmanden, end forældrene kan give. Forældrene har det sikkert ikke godt over ikke at kunne give så meget til at starte med, og det ville være ærgerligt, at du trumfer deres gave, bare fordi du kan.

Mange forældre spinker og sparer for at kunne give den bedst mulige konfirmation til deres barn, og så er det ikke god stil at give et højere beløb eller en bedre gave end forældrene.

Det skal du tænke over ved konfirmationsgaven
Det skal du tænke over ved konfirmationsgaven

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.