Biopejse

I dag er der mange alternativer til traditionelle pejse. Biopejse er en af ​​dem. I denne artikel vil vi gennemgå alt hvad du har brug for at vide om biopejse: definitionen af ​​biopejse, hvordan de fungerer, hvilket brændstof de bruger, hvilke fordele og ulemper der er ved en biopejs, samt om de er sikre- og miljøvenlige at benytte sig af.

Hvad er fordelene ved en biopejs?

Ingen skorsten, meget frihed

En biopejs er faktisk en ganske enkel konstruktion, og på grund af brændstof (denatureret ethanol) – er der ikke behov for en skorsten eller massiv installation. Da den ikke har brug for en skorsten, er det en mobil. At have en mobil pejs er fantastisk på mange måder: Hvis du flytter, kan du tage den med dig, hvis du ændrer på din bolig, kan du flytte pejsen, f.eks. kan du tage den ud

på terrassen – og meget, meget mere.

Desuden er der ingen farlige dampe. I modsætning til afbrænding af træ udsender biopejsen ingen farlige dampe, når den brænder. Det er faktisk grunden til, at en biopejs ikke har brug for en skorsten. At have en sådan ren flamme, som en biopejs giver dig, giver dig også andre fordele. Du får selvfølgelig heller ikke noget aske, da den resterende væske fordamper, men en anden ting er sod. Du får ikke noget sod på dine vægge eller lofter. De eneste steder, hvor du kan se sod er der hvor flammen rører, og selv da er det en meget, meget lille mængde.

Mens den traditionelle brændeovn kræver, at du køber dyrt træ, eller måske endda selv skal hugge træ, samt bære det indenfor og slås med at tænde ordentligt op, så er en biopejs bare 100 gange lettere. Du tager blot en ethanolflaske, hæld ethanolen i brænderen og antænd den med en lang sikkerhedslighter. Flammerne kommer i løbet af få minutter og nogle gange endda sekunder. Det betyder, at du er i stand til at tænde den lige før gæsterne kommer. Det er timing der vil noget.

Udvalgte biopejs forhandlere

Biopejs-butikken tilbyd høj kvalitet biopejse, til lave priser.

–> Gå til forhandler <–
Hos Biopejs-shop.dk finder du alt i miljøvenlige og moderne pejse.

–> Gå til forhandler <–
Stort udvalg i biopejse, el-pejse og vandpejse

–> Gå til forhandler <–

Sådan har vi udvalgt Biopejs forhandlerne

For at blive optaget på listen over biopejs forhandlere, har vi naturligvis en række krav, der skal være overholdt. Forhandlerne skal være danske, og det skal være muligt at købe online. Nogen af forhandlerne, tilbyder også showrooms, hvor du kan se biopejsene, inden du beslutter dig.

Hvad er ulemperne ved en biopejs?

Det er ikke hovedkilden til al varmen i dit hus.

Med det menes der, at selvom en pejs afgiver varme, er det ikke tilstrækkeligt til at varme dit hus op som en traditionel varmeløsning. Derfor er en ulempe den lave mængde varme, den genererer, hvilket er ca. 2-3,5 kW (svarende til en radiator).

Desuden sluger en biopejs meget ilt!

Ligesom en traditionel pejs, levende lys eller hvilken som helst ild der brænder – det konsumerer oxygen. Uden den kan den ikke brænde – så det betyder at du skal sørge for at få lidt frisk luft ind i rummet hver gang du har gang i din biopejs. Hvis du ikke har mulighed for at få frisk luft direkte ind i det rum hvor biopejsen er installeret, er det sandsynligvis ikke klogt at bruge din biopejs mere end en times tid af gangen. Husk det stadig er en pejs, så husk at behandle den med respekt. Du skal aldrig hælde bio-ethanol på biopejsen, mens den brænder, eller endda når brænderen er varm.

Er en biopejs sikker og miljøvenlig?

En biopejs er virkelig praktisk og meget sikker at bruge. Desuden er det meget bedre for miljøet at bruge en biopejs, da bio-ethanol er carbon neutralt. Så bare brug din biopejs, med samme respekt som var det en traditionel pejs eller brændeovn, men nyd komforten af at det hele bare fungerer meget lettere.


Ofte stillede spørgsmål

Der kan være mange spørgsmål, der presser sig på, når du er på udkig efter en biopejs.

Vi har her samlet en række af disse spørgsmål, samt naturligvis svar på disse:

 1. Kan jeg selv montere en biopejs?
  Typisk kan du sagtens selv montere den – der kan dog være f.eks. indbygningsudgaver, som kræver professionel hjælp. Men f.eks. væg- / lofthængte biopejse, kan du sagtens selv montere. Der følger en samlevejledning med.
 2. Kan en biopejs anvendes i min lejlighed, hus, sommerhus etc.?
  Det kan du sagtens. Der anvendes bioethanol, som har en ren afbrænding, så der er ingen grund til frygt for f.eks. farlig røg, damp eller sod.
 3. Er det farligt at anvende en biopejs?
  Hvis du ellers følger producentens anvisninger, ikke har brændbare materialer i nærheden af pejsen og bruger almindelig sund fornuft er det ikke farligt. Du har måske læst i medierne, om eksploderende biopejse, men omstændighederne omkring disse eksplosioner er meget uklare. Dog kan det ske hvis du f.eks. hælder ekstra bioethanol på en varm brænder, eller spilder ved siden af brænderen, under påfyldning. Undgå for alt i verden dette.
 4. Afgiver bioethanol lugte?
  Bioethanol, kan erhverves i mange forskellige varianter, og derfor kan lugten variere. Det er muligt at købe luftsvag bioethanol, samt duftolier, som kan tilføres bioethanolen.
 5. Hvor langt rækker bioethanol?
  Her spiller forskellige faktorer ind. Typen af biopejs, luftgennemstrømning i rummet, justering af brænderen og lignende. En tommelfingerregel er dog 2-4 timer, for 1 ltr. bioethanol

Vi håber at du har lært lidt mere om, hvad en biopejs er, samt har fået en større indsigt i, hvad fordelene og ulemperne er ved en biopejs. Har du spørgsmål eller andet, er du velkommen til at benytte kommentarfeltet herunder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.